Swingen

Wat is swingen?

In het kort gezegd is swingen het seks hebben met andere mensen als je in een heteroseksuele relatie zit, waarbij beide partners dit van elkaar weten, goedkeuren en zelfs toejuichen. Het is op een vrije manier omgaan met je eigen seksualiteit en die van de partner waarmee je een romantische relatie hebt, door ook het bed te delen met mensen waarmee je alleen een vriendschappelijke of seksuele band hebt.

Bij het swingen geven koppels dus gezamenlijk en met veel plezier toe aan de hele menselijke verlangens om seks te hebben met andere mensen dan alleen de eigen partner. Het grote verschil met partnerruil is dat het daarbij niet zo is dat er altijd “geruild” wordt van partner tussen twee stellen. Het seksuele contact kan ook zelfs gewoon los van elkaar plaatsvinden of met verschillende mensen.

Wat voor mensen zijn swingers?

Kort gezegd zijn swingers heteroseksuele koppels die buiten hun relatie ook met andere mensen het bed delen. Dat doen ze bijvoorbeeld door samen thuis met andere mensen af te spreken. Je kunt ook naar een parenclub of naar erotische feesten gaan om andere swingers te ontmoeten. Uiteraard is het zo dat er bij het swingen ook met single mannen en vrouwen worden afgesproken voor seks.

Swingers zijn hele gewone mensen zoals iedereen en je vindt ze dan ook gewoon in elke bevolkingsgroep. Het grote verschil met mensen die niet van swingen houden is dat swingers het spannend vinden om ook in een relatie nog seks te blijven hebben met andere mensen. Niet meer en niets minder.

Swingers vormen een subcultuur op zich. Veel mensen die swingen delen die informatie ook niet met hun directe omgeving, uit angst om veroordeeld te worden. Dit maakt dat de swingcultuur veel verbondenheid kent. Dat komt niet alleen door de gedeelde interesses (tenslotte vindt elke swinger het heerlijk om op een hele vrije manier met seks om te gaan) maar ook doordat swingen nog altijd in het geniep moet gebeuren omdat monogamie nu eenmaal de maatschappelijke standaard is.

Wat is er zo leuk aan swingen?

Die vraag is moeilijk te beantwoorden tegenover mensen die het zelf nog nooit gedaan hebben! Waarom kom je het niet gewoon eens proberen? Vrijwel alle parenclubs verwelkomen beginners met open armen en leiden ze graag rond. Maar je kunt ook direct contact zoeken met andere swingers op onze sexcontact pagina.